Naastenliefde is het antwoord 

Naastenliefde is het antwoord 

​De wereld verkeert in de naweeën van de Amerikaanse verkiezingen. Ik verwacht dat die naweeën nog lang door kunnen gaan. Misschien wel Trumps hele termijn lang. En hoe lang duurt het voordat Amerika en de wereld van de kater van Trump zijn bekomen?

De wereld vraagt zich af wat er mis is kunnen gaan Althans, voor een deel van de wereld is het mis gegaan; Trumps kiezers prijzen zich gelukkig. De kiezer die zijn vertrouwen op Trump heeft gesteld. De kiezer die zich ongehoord voelde, ziek was van de Amerikaanse droom die voor velen eindigt in een verschrikkelijke nachtmerrie. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Sprongen die hebben geresulteerd in Trump als president. De media is voorbij gegaan aan deze groep mensen die bij de stilzwijgende meerderheid horen. De mensen die hun stem niet hebben laten horen, langs de zijlijn hebben meegekeken,  maar wel hebben gestemd. 

Laten we leren van deze zaak, de boze, teleurgestelde medemens laten zien dat hun stem wordt gehoord. Dat we weten wat de problemen zijn. En daar een oplossing voor vinden. Laten we laten zien dat die oplossing geen antwoord van haat voor de ander, maar van naastenliefde is… 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s