So, Trump it is…

So, Trump it is…

Wat valt er nog te zeggen wat nog niet gezegd is?

De enige vraag die bij mij oprijst is: hoe is het mogelijk? Niet zo lang geleden was ik vol goede hoop dat Bernie Sanders weleens de democratische kanditaat had kunnen worden. Dat Amerika het goede voorbeeld aan de wereld had kunnen geven hoe je een politieke revolutie moet aanpakken. Hoe je een land van binnenuit hevormd tot een socialistische staat.

De politieke revolutie die is er. Maar een revolutie naar de afgrond. Misschien niet zozeer van Amerika, maar van normen en waarden. De normen en waarden van naastenliefde en sociale gelijkheid. De normen en waarden van opkomen voor de ander en iedereen gelijke kansen bieden. En nu Trump president is, zijn er weinig normen en waarden meer te vinden in Amerika.

Een sexist en rascist is aan de macht. Wat volgt? Wilders? Le Pen? Een extreem-rechts Europa?

Dus Donald Trump is het. The New Yorker noemde het een tragedie, zie hier.Het feit dat hij verkozen is, is dat zeker; een tragedie van de democratie. Want hoe mooi de democratie ook moge zijn, het kent zijn  grenzen. Dat vertelt het verhaal van Nazi-Duitsland al. Maar we weten niet wat de toekomst brengt. We moeten verder…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s