Ik weet wie ik ben

Ik weet wie ik ben

Deze week ben ik  begonnen aan de opleiding journalistiek en communicatie in Utrecht. Een mhbo opleiding, met andere woorden een mbo opleiding die een goede voorbereiding biedt voor het hbo.

Ik weet het nog goed dat ik vijf jaar geleden aan de middelbare school begon. Een havo/vwo klas. Ik twijfelde er niet aan dat ik mijn vwo diplomaa zou halen en hierna naar de universiteit zou gaan. Niets bleek echter minder waar. Het schoolsysteem in Nederland is nou eenmaal niet geschikt voor iedereen. Er zijn altijd mensen die niet precies in een hokje passen, waar ik het een aantal berichten terug over had.

Met terugwerkende kracht had ik veel beter mijn beste moeten doen op school. Dan zou ik nu heel ergen anders mijn opleiding hebben gevolgd. Toch heb ik geen spijt ervan. De tijd dat ik niet of weinig met school ben bezig geweest, heb ik besteed aan onderzoek doen naar mijzelf. Naar wie ik nou echt was, wat ik wilde doen en waar ik voor stond. En dat weet ik nu, althans dat meen ik te weten.

De opleiding die ik nu volg is bedoeld voor mensen zoals ik. Menen die verbaal zijn igsteld en die houden van taal en de actualiteit. Het is fijn om met like minded people in de klas te zitten.

Waar ik in de afgelopen tijd achter ben gekomen is mijn liefde voor de filosofie. Mijn liefde voor wijsheid. Misschien had ik hier wel nooit achter gekomen als ik een havo of vwo diploma had behaald. Misschien was ik dan niet een tijd lang opzoek geweest naar wie ik was. En had ik niet geweten dat ik filosfie wil gaan studeren. Eerst aan het hbo en dan aan de universiteit.

Ik ben er de afgelopen tijd ook achter gekomen hoe belangrijk mijn geloof voor me is. Juist in de tijden dat het moelijk gaat, dat je teleurgesteld bent, biedt geloof troost en hoop voor de toekomst. Als je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt, kun je weten dat er maar Een is die je beter kent dat dat je jezelf kent.

Misschien is het beter zo. Ik weet wat ik wil en daar werk ik naartoe. En wie een doel heeft, heeft de motivatie om dit doel te bereiken. En ik zit vol motivatie, iets wat ik een tijd lang niet kon zeggen. En dat ik vol motivatie zit, voelt goed. En wat nog beter voel is dat ik nu weet wie ik ben…

 

`

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s