De Absurde Werkelijkheid

De Absurde Werkelijkheid

De werkelijkheid die we allemaal menen te kennen is naar mijn mening volkomen absurd. Het is een werkelijkheid waarin we ongrijpbare dingen grijpbaar proberen te maken en onbereikbare dingen bereikbaar. Een werkelijkheid waarin we menen alles te weten, maar naar mijn mening vrijwel niets weten. Een werkelijkheid waarin angst en xenofobie de overhand lijken te krijgen. En de werkelijkheid waarin ik leef.

Naar mijn optiek kun je alleen de werkelijkheid grijpbaar maken door te schrijven. Te schrijven over de werkelijkheid die je meent te kennen en hierdoor die o zo absurde werkelijkheid weet te relativeren. Door te schrijven kun je enigszins grip krijgen op de werkelijkheid en hem proberen te leren kennen zoals hij waarlijk is.

En dat is wat ik ga proberen te doen door middel van dit blog. Door te schrijven proberen grip te krijgen op mijn werkelijkheid, die, hoe absurd die ook is, ook veel schoons in zich heeft zitten. Een werkelijkheid vol opinie, gedachten, meningen en geloof. Een werkelijkheid waarin mijn enige zekerheid mijn geloof in God is. Een werkelijkheid die vol filosofie zit en vragend tot antwoorden komt. En een werkelijkheid die ik stukje bij beetje steeds meer leer te begrijpen.

Ik ben Marnix Christian de Boer, bijna zeventien jaar oud. Christen en gemeend filosoof. Op dit blog kun je opinieberichten verwachten die mijn mening over actuele zaken die spelen beschrijven. Ook kun je berichten verwachten over literatuur, kunst, muziek, filosofie en theologie. Eigenlijk over alle dingen waar ik mijn dag mee vul en dat zijn nogal een aantal dingen. In essentie komt dit blog op drie woorden neer: opinie, gedachtespinsels en relativering.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s